Stichting Publieke Werken

Waar ontmoeting en uitwisseling vanzelfsprekend zijn

Stichting Publieke Werken gelooft in de kracht van het verschil. Verschil hoeft namelijk niet tot conflict en oppositie te leiden, maar kan juist nieuwe ideeën en perspectieven bieden. Stichting Publieke Werken zet daarom culturele en kunstzinnige projecten op die mensen van verschillende leeftijden, opleidinginsniveau’s, culturen en achtergronden aanspreken. Samen met hen creëert de stichting elke keer andere omgevingen waarin creatie, ontmoeting en uitwisseling vanzelfsprekend zijn.

Kunst en cultuur zijn namelijk als geen ander een vrijplaats om standpunten voor even los te laten, iets totaal anders te doen dan normaal gesproken en om geconfronteerd te worden met iets vreemds of onverstandigs. Bij Pubieke Werken is ruimte voor een onverwachte afslag naar het bekende óf het onbekende.

Initiatiefnemer:

Inge Koks

info@stichtingpubliekewerken.nl

KvK nummer: 58709045

Bestuur:

  • Arjen Barel (voorzitter)
  • Sheralynn Adriaansz (secretaris)
  • Nadine Zijp (penningmeester)

Inge Koks

Initiatiefnemer van Stichting Publieke Werken is culturele duizendpoot Inge Koks. Na haar studie culturele antropologie vond Inge al gauw de weg naar het culturele werkveld. Daar bekleedde ze in de loop der jaren tientallen functies: van productie- tot zakelijk leider en tegenwoordig als programmeur en artistiek coördinator.

Inge is vaak betrokken bij voorstellingen en projecten waarin persoonlijke verhalen en een inclusief karakter leidend zijn. Naast de projecten die ze met haar stichting initieert, is Inge sinds 2012 programmeur van Podium Mozaïek in Amsterdam West. Daarnaast had ze de artistieke leiding van diverse dansfestivals in Berlijn (Tanztage Berlin 2006 & 2007 & Tanznacht 2012 en Dans’N’West in Amsterdam Nieuw-West.)